Viviane Calvitti IN RESiDENCE at the School Barri Besòs

Diplomada en Magisteri al Brasil, també va té estudis de dansa clàssica, dansa moderna, contemporània i jazz a la ciutat de São Paulo, i examen de la Royal Academy of Dancing de Londres. A Barcelona, es perfecciona en la tècnica del release, en el contacte improvisació i el moviment improvisació. Participa en el grup de recerca “Rasa sobre cos, moviment i dansa” amb Lipi Hernández.

Treballa com a ballarina en companyies del Brasil i imparteix classes de dansa clàssica a nens. El 1991, arriba a Barcelona i des d’aleshores ha col·laborat com a ballarina en diverses companyies de dansa contemporània, com ara Ballet Contemporani de Barcelona, Iliacan, Lanónima Imperial, Danat Dansa, Cia. Comediants, Las Malqueridas, Mudances, General Eléctrica, La Vana Gloria, Senza Tempo, Nats Nus o Antigua i Barbuda, entre d’altres, creant diversos espectacles presentats per Europa, Amèrica i Àsia.

Com a coreògrafa, ha creat espectacles amb Andrés Waksman i Susana Goulart. També ha fet coreografies per a publicitat, per a esdeveniments a la ciutat de Barcelona i per a espectacles de teatre i música, i també per a companyies de carrer com Antigua i Barbuda.

En l’àmbit educatiu, ha impartit classes de dansa contemporània a les escoles El Timbal, Varium i tragantDansa, i en els espais de creació La Caldera i La Poderosa. També ha fet classes per a Iliacan, Senza Tempo, Sol Picó, Las Malqueridas, entre d’altres. A més, ha impartit classes de consciència corporal a actors.

Amb Ricardo Alcántara, escriptor juvenil, i Montse Tobella, artista plàstica, creen un grup d’expressió creativa que uneix la paraula, la plàstica i el moviment, i desenvolupen tallers per a professorat de primària i per a la Universitat Autònoma de Barcelona. Participa en el projecte social “Barris en dansa”, d’Álvaro de la Peña.

Actualment imparteix classes de dansa i ioga a Barcelona; imparteix dansa contemporània i creativa a l’escola El Gornal; i també treballa a l’escola d’educació especial L’Estel - Can Bori, amb infants amb discapacitat intel·lectual.

Ha dissenyat i realitzat vestuaris per a companyies de dansa com Senza Tempo, Nats Nus, Nats Nens, La Fura dels Baus, entre d’altres;  per a espectacles infantils a L’Auditori de Barcelona; per a esdeveniments a la Pedrera i al Tibidabo, i per a artistes independents com Leandre Ribera, Patricia Habchy, Pep Callau i Fabiana Monsalú.

Per a CaixaForum, ha dut a terme el mapping de l’exposició “Art i mite. Els déus del Prado”, entre d’altres.

Presentació actualitzada el setembre del 2020

School Barri Besòs

http://agora.xtec.cat/iesbarribesos/

Cinquena participació consecutiva de l’Institut Barri Besòs (el Besòs i el Maresme, Sant Martí) a EN RESiDÈNCiA, amb un grup d’alumnes de segon d’ESO. Anteriorment ha participat en el projecte amb les residències de La Calòrica, Mariona Naudín, Andrés Waksman i nyamnyam.

/

The Institut Barri Besòs has gradually been constructed over the years since 1977 thanks to the joint effort of parents, teachers, pupils, local residents, the authorities, associations and institutions. This collaboration has given rise to a publicly-run education centre rooted in its social environment and open to the neighbourhoods that it serves. Democratic and participative in its running, it has endeavoured to put in place a range of quality education that is sensitive to positive discrimination to compensate for social inequalities and which seeks to foster scientific and technological education and the values of humanistic culture. 

Participants

Students of 2nd of ESO
Doaa Ajdir Ifli, Nerea Bueno Tejeda, Alizon Castro Carrillo, María Cortés Zaballos, Juan Dimas Sánchez, Tabassum Iqbal Bibi, Xuebing Lu, Yaiza Martínez Santistebar, Somaya Mernizi Radi, Aya L. Ouai, Areel Ahmed Shakeel, Hajar Taleb, Christian Tammoschath Losada, Ricardo Vargas Cortés and Irene Velásquez Ruiz.

Teacher
Jordi Sánchez

Curation and coordination
Antic Teatre

Directed by
Institut de Cultura de Barcelona
Consorci d’Educació de Barcelona