David Climent IN RESiDENCE at the School Salvador Espriu

David Climent neix a Castelló el 1977, fill d’una carnissera i un paleta. La influència artística més propera és la del seu oncle Paulino, cantant en orquestres per a noces, batejos i comunions. Abans de descobrir la faceta creativa, desenvolupa diferents activitats, com ara boy scout, atleta, paleta, ajudant de topògraf o cambrer, entre d’altres.

Al voltant del 1993, funda La Nefaria i Poaldefem, on participa en una sèrie de performances que sorgeixen d’un fort compromís social i polític. Després d’uns anys de creacions instintives i autodidactes, el 1997 decideix començar a formar-se com a actor, per a la qual cosa fa diversos tallers i seminaris i estudia a l’Aula de Teatre de la Universitat Jaume I. Allà funda, al costat d’altres alumnes, La Casual, una companyia de teatre vinculada a la universitat, i hi coneix Pablo Molinero, amb el qual el 2003 crea Loscorderos.sc.

Ha treballat com a intèrpret amb companyies com La Danaus, Sol Picó, La Fura dels Baus, Visitants, La Viuda, amb creadors com ara Sergi López, Jorge Picó, Juan Carlos Lérida i Enric Montefusco. També ha col·laborat en diferents projectes escènics com ara els següents: Caín & Caín de Mal Pelo, Pelat de Joan Català, Compra’m i The legend of burning man d’Insectotròpics, Wasted i La calavera de Connemara d’Iván Morales, Ji Gou de Neus Vila Jurgens, entre d’altres.

Des del 2016 també desenvolupa juntament amb Pia Nielsen (Miss Q) el projecte musical Animal Vegetal.

Presentació actualitzada el setembre del 2020

School Salvador Espriu

https://agora.xtec.cat/ies-espriu

Segona participació consecutiva de l’Institut Salvador Espriu (el Clot, Sant Martí) a EN RESiDÈNCiA, amb un grup d’alumnes de tercer i quart d’ESO. En l’onzena edició va acollir la residència de Clara Nubiola. 

/

The Institut Salvador Espriu opened in 1996, with the introduction of a new educational system and to fulfil a need which the El Clot neighbourhood had long campaigned for. The centre is located in a new building in Plaça de les Glòries Catalanes. It belongs to the District of Sant Martí, although it is at one end of the district, bordering on the Eixample.

Participants

Students of 3rd and 4th of ESO
Abraham Josué Andrade Gómez, Deyran de Jesús Arias Burgos, Ángel Cuadros Pazmiño, Anaid Díaz López, Elisa Fernanda Hernández Alvarado, Salomé Humanante Romero, Viktoriia Kisak, Aina López Closas, Camila Abigail Navarro Genez, Joel Núñez Pol, Joan Perera Torres, Carla Pérez Alonso, Aura Doménica Rivera Manrique, Samreen Samreen , Sonia Serrano Horrillo, Nikol Lucia Serrano Lievano, Jiahao Xu and Piero Josué Zúñiga Montalvo.

Teachers
Montalbà Bori, Sergi Abate and Mònica Sandoval

Curation and coordination
Mercat de les Flors

Directed by
Institut de Cultura de Barcelona
Consorci d’Educació de Barcelona