Oct 4

Arrenca la 14a edició d’EN RESiDÈNCiA

Participen a EN RESiDÈNCiA un total de 35 artistes, 15 equips de mediació, 45 docents i 460 alumnes d’ESO.

Els instituts de Barcelona també són espais de creació contemporània. De la ma del programa EN RESiDÈNCiA. Artistes als instituts de Barcelona, acullen creadores i creadors durant tot el curs. Aquesta tarda, a les 16.30 h, tindrà lloc l’obertura i presentació de l’edició d’enguany, en un acte a la Fabra i Coats que comptarà amb la participació del Regidor d’Educació de Barcelona, Pau Gonzàlez Val; el Delegat d’Educació de Barcelona (Consorci d’Educació de Barcelona), Pere Masó i Anglada; i el director de Cultura i Educació als Barris (Institut de Cultura de Barcelona), Sergi Diaz Plaza. També hi assistiran els i les artistes, docents, equips de mediació i responsables del programa.

Durant l’acte tindrà lloc la taula rodona “Jo també he estat aquí. Conversa a sis veus sobre els impactes d’EN RESiDÈNCiA”, una activitat per a totes aquelles persones no experimentades per fer transferència i compartir els trets més diferencials del programa i aspectes com les tensions entre planificació i incertesa, entre procés i obra, i entre creació artística i aprenentatge, entre d’altres. Hi intervindran la directora del Mercat de les Flors i artista resident de la quarta edició, Àngels Margarit; l’artista visual, resident en la darrera edició, Jordi Lafon; la professora jubilada i participant en deu edicions seguides del programa, Mercè Gaja; i la membre d’A Bao A Qu, coautores del programa i mediadores de la seva primera edició, Laia Colell.

 

Les novetats de l’edició 2022-2023

En aquesta 14a edició, EN RESiDÈNCiA inclou a 35 artistes, 15 equips de mediació, 45 docents i 460 alumnes d’ESO.

Hi participaran 26 instituts de la ciutat, la xifra més alta de centres educatius participants, tres dels quals hi prenen part per primera vegada. Es tracta de l’Institut Joncar (Poblenou, Sant Martí), l’Institut Consell de Cent (Poble-sec, Sants-Montjuïc) i l’Institut Sagrera Sant Andreu (Sant Andreu). També es reincorporen tres centres després d’haver-hi participat en edicions anteriors: Joan Brossa, Joan Salvat Papasseit i Milà i Fontanals. D’aquesta manera, la presència d’ENRESiDÈNCiA a la ciutat s’amplia a set districtes: Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuic, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

El programa també creix pel que fa als equips de mediació, els encarregats de dur a terme les funcions de comissariat i coordinació. S’hi incorporen Fabra i Coats Fàbriques de creació i la Fundació Joan Brossa – Centre de les Arts Vives. També cal destacar la participació del Museu Nacional d’Art de Catalunya, que participa a EN RESiDÈNCiA per desena vegada consecutiva. Enguany serà al costat d’A Bao A Qu, que plegats s’ocuparan de la medicació d’un dels processos. Per la seva banda, A Bao A Qu s’ocuparà del comissariat i la coordinació d’un total de set processos de creació.

Descobreix els i les protagonistes d’aquesta catorzena edició aquí.

Si vols conèixer a fons els i les artistes d’enguany el procés de creació que desenvoluparan amb l’alumnat al llarg del curs, fes un cop d’ull al dossier del programa.