Paula Bruna IN RESiDENCE at the School Vapor del Fil

https://paulabruna.com/

Paula Bruna (Barcelona, 1978) és artista i ambientòloga (treballa en gestió de medi natural i polítiques ambientals). Les dues professions han convergit en els seus projectes artístics, en els quals estudia la interacció entre la societat i el medi ecològic que l’alberga. Actualment, estudia narratives alternatives a l’antropocè des de punts de vista no humans, mitjançant una combinació de ciència, ficció i art.

Paula Bruna porta a terme la seva recerca artística sobre art i ecologia política en el marc del doctorat d’Estudis avançats en investigació artística de la Universitat de Barcelona. Comparteix els resultats d’aquesta investigació en congressos, publicacions (BRAC - Barcelona Research Art Creation, Ecología Política), tallers sobre art i ecologia (Hangar, La Escocesa, Calafou, Centre del Carme de Cultura Contemporània, UAB...) i esdeveniments i exposicions (Arts Santa Mònica, Kunstraum Lakeside, CCCB i CAN Farrera, entre d’altres). Va obtenir la beca per a la creació artística Guasch-Coranty 2018-2019 i la beca d’investigació i experimentació La Escocesa 2019. És artista resident a La Escocesa i anteriorment ho va ser a Hangar de curta (2017) i de llarga durada (2018-2020).

Presentació actualitzada el setembre del 2020

School Vapor del Fil

https://agora.xtec.cat/insvapordelfil/

L’Institut Vapor del Fil és un centre de nova creació que ha obert les portes el setembre d’aquest any a Sant Andreu. De manera provisional, s’ubica a la Fàbrica de Creació i Centre d’Art de Fabra i Coats. D’aquesta manera s’afegeix al conjunt d’equipaments culturals i educatius del recinte de la Fabra i Coats: l’Ateneu L’Harmonia, la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra, el Taller de Músics, el Centre de Recursos Pedagògics Sant Andreu, l’Escola Bressol La Filadora, l’Escola Can Fabra i l’Institut La Sagrera Sant Andreu. El Vapor del Fil hi participa amb un grup d’alumnes de primer d’ESO. 

Participants

Students of 1st of ESO
Aina Grande, Albert Acosta, Àlex Vàzquez, Eloy Linares, Janna Rodríguez, Kevin Moreno, Meri Ver, Nayara Panizza, Núria del Toro, Pol Talens, Rubén Morillas, Sergi Sánchez and Sílvia Falcó

Teacher
Jose Angel Prieto

Curation and coordination
A Bao A qu

Directed by
Institut de Cultura de Barcelona
Consorci d’Educació de Barcelona

Residence linked to the Natural Science Museum of Barcelona