Maria Llop and Vanesa Varela IN RESiDENCE at the School Doctor Puigvert

http://asformigas.info
https://mariallop.wordpress.com
 

medium_11_edicio_2019_20_foto_maria_llop.jpeg

Maria Llop

Nascuda a Barcelona (1981), cursa estudis musicals de nivell professional al conservatori de Badalona i de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Es llicencia a l’Accademia di Belle Arti di Bologna (Itàlia) i cursa un màster en desenvolupament artístic a la Kunst Akademie de Munich.

El seu recorregut artístic transita diferents etapes i interessos que la porten de la institució i espais pròpiament dedicats a l'exhibició de producció artística, a espais més col·lectius i crítics amb la forma de producció i comunicació de l’art. Participa en diferents mostres a la Kunst Akademie (2009), a l’Institut Cervantes (2009), a l’International School de Trento i Rovereto (2007) i a la galeria NEON> CAMPOBASE de Bologna (2007). Durant el 2010 participa en una residència al Deutsche Museum de Munich.

A finals del 2010 retorna a Barcelona i canvia el seu interès: se situa prop de la diversitat i el feminisme, allí on l’experiència creativa col·lectiva passa a ser el centre de la mirada i es desdibuixa el treball individual. Aquest interès la porta a espais de relació heterogenis on es relaciona quotidianament amb realitats que la impacten profundament. A partir d’aquest moment el seu treball artístic s'emmarca en un altre context i floreix relacionat amb l’artesania, l’educació, l’artteràpia i el treball col·lectiu. Es desenvolupa al voltant de conceptes i neguits relacionats amb la col·lectivitat, la política, l’aprofundiment en el tema social, emocional i d’identitat i la rellevància de la realitat singular del sistema que ens determina.

Així, en els últims anys ha compaginat diferents col·laboracions, ja sigui en el camp de l’educació viva acompanyant criatures des de la vessant creativa, al Taller de l’Oli tirant endavant un projecte de sabateria (La Planta del Peu), o al Taller de Teler de cintura del Banc Expropiat, amb una mirada atenta als moviments interns i les experiències d’obertura que el procés artístic ens brinda.

Presentació actualitzada el setembre de 2019

 

medium_11_edicio_2019_20_foto_vanesa_varela_0.jpeg
Vanessa Varela

Nascuda a Lugo (1979), i llicenciada en Belles arts per la Universitat de Vigo, es va traslladar a Barcelona el 2005, on posteriorment cursaria el Màster en Produccions artístiques i recerca (2012).

La curiositat sobre els diversos usos i contextos de les pràctiques artístiques l'ha portat a desenvolupar projectes tant dins de la institució artística com en altres contextos més heterogenis. Des de petites intervencions a l'espai públic a treballs de caràcter cada vegada més col·lectiu i híbrid, el seu interès ha anat passant de la peça d'art com a element connector de conceptes dispars, a l'interès per la creació d'espais de trobada com a pretext per a l'articulació de co-narracions. Aquests espais de col·laboració i aprenentatge col·lectiu han provocat així mateix una preocupació sobre les condicions materials (i emocionals) en les quals es produeixen o desenvolupen les pràctiques artístiques.

Ha exposat a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró (2019), a Arts Santa Mònica (Convocatòria Ingràvid, 2014) o a la Sala d’Art Jove (2010). Paral·lelament, ha participat en una petita editorial de llibres d'artista, Ediciones Modelo (2010-12), i en el col·lectiu d'art i activisme Enmedio, amb el qual ha desenvolupat propostes com les jornades “Cómo acabar con el Mal” (2012). Ha presentat projectes en espais laboratori de la producció artística com Liminal GR o Habitació 1418 (MACBA). Durant els últims anys ha col·laborat amb el grup de costura Niu d’aranyes, el Grup de Mitja Subversiva i el Taller de Teler de cintura del Banc Expropiat, des dels quals s'experimenta, de forma col·lectiva i amb un enfocament feminista, amb les possibilitats narratives de les pràctiques tèxtils.

Presentació actualitzada el setembre de 2019

School Doctor Puigvert

www.insdrpuigvert.org

http://asformigas.info
https://mariallop.wordpress.com
 

The Institut Doctor Puigvert is very close to the Nus de la Trinitat highway interchange and the Besòs River. It began to take in pupils in 1985 even though the building was not officially opened until 1991-1992. The staff agreed to name it in honour of the urologist Antoni Puigvert, whose childhood was closely linked to the neighbourhood, where he lived as a small boy. 

Participants

Students of 1st of ESO
Rut Barrios Sesé, Clàudia Coll del Río , Claudia Domingo Álvarez, Edna García Arenas, Candela García Fuertes, Joana Jorba Stoessel, Lucía Labrador Vélez, Sara López de Casas, Érika López Gil, Hugo Montero Ramiro, Lizzy Murillo Madariaga, Ohiane Pizarro Rama, Anna Quinten, Daniel Rivilla Osle, Abril Rueda Rueda, Gisel•la Serra Brau, Natalia Torrubia Abad and Lucía Valtuille López 

Teachers
Mercè Gaja and Carol Vega

Curation and coordination
A Bao A Qu

Directed by
Institut de Cultura de Barcelona
Consorci d’Educació de Barcelona