David Proto IN RESiDENCE at the School Bernat Metge

davidproto.net

David Proto (Barcelona, 1984) és artista visual, dissenyador gràfic i enginyer de xarxes socials. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i Màster en produccions artístiques i recerca (Barcelona).

El seu treball transita entre les pràctiques artístiques contemporànies, hacktivisme, el desenvolupament hipermèdia i les xarxes de col·laboració com a eines per a la transformació social. Els projectes que desenvolupa qüestionen les diferents maneres d’exercir el poder, el control, o l’opressió i tots els seus conflictes derivats. Per això desenvolupa diferents estratègies i alternatives que creen interferències en el relat dominant i interrupcions en l’explicació oficial del món.

Proto és membre del col·lectiu d’art i activisme enmedio.info, on exploren la potència transformadora de les imatges i els relats creant intervencions d’acció directa no violenta.

Imparteix conferències i tallers en universitats sobre artivisme i tecnologies disruptives. Actualment organitza el taller de apptivisme on es creen aplicacions mòbils de manera col·lectiva enfocades en la resolució de conflictes socials.

Dirigeix Memetro.net, una xarxa internacional de desobediència creativa i guerrilla de la comunicació enfocada en el dret de llibertat de moviment.

Des de l’any 2017 dirigeix la Creativechain Foundation, (creaproject.io) entitat que desenvolupa tecnologies distribuïdes de programari lliure, creació col·lectiva, criptoeconomia i democràcia líquida per a la creació de comunitats creatives descentralitzades.

Ha exposat els seus treballs en diversos museus, galeries i festivals de Barcelona, com l’Arts Santa Mònica, La Virreina, Sala d’Art Jove, Liminal GR i LOOP Festival, i d’àmbit internacional com ara Museu Art Útil (Eindhoven), Clock Tower (Nova York), Neue Gallery (Innsbruck, Àustria), entre d’altres.

Presentació actualitzada el setembre del 2020

School Bernat Metge

http://institutbernatmetge.cat/

L’Institut Bernat Metge (la Verneda i la Pau, Sant Martí) va participar en la primera edició d’EN RESiDÈNCiA (2009-2010), amb Daniel Chust Peters. Deu anys després va acollir la residència de João Lima (2019-2020). En aquesta edició, hi participa un grup d’alumnes de segon d’ESO.

/

The Institut Bernat Metge has been open since 1972, offering compulsory (ESO) and sixth-form (batxillerat) secondary school education.  A series of improvements have been carried out to the school as part of the Neighbourhood Plan, including an educational and social intervention, with the participation of the educational community and social, economic and local neighbourhood stakeholders.

Participants

Students of 2nd of ESO
Amanda del Alba Abreu Brea, Maria Katrin Antonova Marinova, María Arenas Fortes, Flavio Caruso, Jaimel Stiward, Casanova Segura, Oriol Cosano Payà, Edmilson Alexander Dubon Cruz, Iván García Urrea, Diana Alejandra Guerrero Quiroz, Angelina Dallys Martínez Juárez, Janat Minhas Cristóbal Morales Gómez, Hadia Noor, Kimiocel Paola Pérez Medina, Munawar Qaiser, Jhoselyn Rafael Fretel, Naomi Remáldez Marquez and Asier Villarejo Valente.

Teachers
Amadeo García, Joan Nadal, Miquel Palau and Lali Soler

Curation and coordination
Experimentem amb l’ART

Directed by
Institut de Cultura de Barcelona
Consorci d’Educació de Barcelona