Anna Irina Russell IN RESiDENCE at the School Doctor Puigvert

https://www.annairinarussell.com/

Graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, on més tard va fer el Màster d’art sonor. És una de les artistes residents de llarga durada a Hangar i col·laboradora de Ràdio Web Macba, on també treballa com a educadora al museu. La seva pràctica artística es basa en allò que és lúdic com a eina d’investigació sobre els codis i les formes de comunicació i interacció, i pretén assenyalar les construccions socials establertes. Tant en les accions com en les instal·lacions amb les quals treballa, hi ha un component de temps real i viu que li fa entendre al públic no com un objecte sinó com un subjecte que es converteix en part essencial de l’acció.

Darrerament ha presentat l’exposició individual “Una luz cegadora” a la galeria Bombon Projects dins del marc d’Art Nou 2020. També ha mostrat la seva obra en exposicions com “FEMINISMES!” al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) o “Osmosi” a Cityart (Milà). Ha participat al SWAB 2019, a la presentació del nou espai de la Fundació Suñol i ha mostrat el seu treball individualment al Museu Can Framis - Fundació Vilacasas durant La Nit dels Museus 2018. Ha participat en diverses residències artístiques com GYCF 2019 a Jeju (Corea del Sud), BCN>TNS>ALG de JISER (Barcelona), Reitir (Islàndia) i Sketch’m Up (Marsella), sempre en projectes col·laboratius i multidisciplinaris.

Presentació actualitzada el setembre del 2020

School Doctor Puigvert

www.insdrpuigvert.org

Novena edició d’EN RESiDÈNCiA en què participa l’Institut Doctor Puigvert (Sant Andreu). Luis Bisbe, Jaume Ferrete, Francesc Ruiz, Luz Broto, Ana García-Pineda, Enric Farrés Duran, Max Besora i Maria Llop i Vanesa Varela hi han desenvolupat residències. Una vegada més, el Doctor Puigvert hi participa amb un grup d’alumnes de primer d’ESO. 

/

The Institut Doctor Puigvert is very close to the Nus de la Trinitat highway interchange and the Besòs River. It began to take in pupils in 1985 even though the building was not officially opened until 1991-1992. The staff agreed to name it in honour of the urologist Antoni Puigvert, whose childhood was closely linked to the neighbourhood, where he lived as a small boy. 

Participants

Students 1rst of ESO
Sali Balde Ureña, Judit Bartoll Bagan, Laia Caro Martínez, Oriol Espejo Rodrigalvarez, Leire Franzoni Viana, Berta García Segura, Jana González Joseph, Leire Jiménez Cortés, Dídac Lino Fages, Àlex Marín Fernández, Telma Martínez Olaran, Berta Menasalvas Santos, Roy Leandro Méndez Santana, Keyla Pichardo Sierra, Carla Pujadas Solé, Sofia Quinten, Leo Sarlabous Tamayo, Ainara Serra Brau, Maikel Toasa Tenecela and Àngel (Zhen He) Xiang.

Teachers
Mercè Gaja, Montse Llupart and Maria Villar

Curation and coordination
Experimentem amb l’ART

Directed by
Institut de Cultura de Barcelona
Consorci d’Educació de Barcelona