May 31

'La escucha cae dentro' es presenta al Moujuïc

L’alumnat de 3r d’ESO de l'Institut Narcís Monturiol va presentar el resultat final del procés de creació d'EN RESiDÈNCiA, que han desenvolupat al llarg de tot el curs escolar amb l’artista escènic Lautaro Reyes i la mediació de La Poderosa.

El grup d’alumnes va presentar La escucha cae dentro, una coreografia construïda a partir de persones que practiquen l’escolta cap a un territori intern, en el Castell de Montjuïc, en el marc del Festival Moujuïc.

La presentació va començar en el patí d’armes amb una breu presentació del projecte. Tot seguit, el públic es va dirigir a l’hornabec del castell i allà va començar la mostra.

Tot d’una va començar a sonar la música i els alumnes van anar apareixent a l’espai escènic. A poc a poc els cossos de l’alumnat es van anar despertant i van començar a fer diferents moviments corporals.

Els cossos del grup suggerien un vincle que els movia individualment, aquesta sensació va generar un impacte en el públic. A més, aquest fet va transmetre una sensació de calma i tranquil·litat al públic que els va permetre connectar amb ells mateixos.

En acabar la presentació pública, Lautaro Reyes va agrair a la professora d'aquest grup d'alumnes, Sara Elias, La Poderosa i el Festival Moujuïc per deixar que els adolescents participessin en el festival.

Les presentacions d'EN RESiDÈNCiA s’allargaran fins al 13 de juny. Diversos equipaments culturals, centres d’art, museus i fàbriques de creació de la ciutat acolliran els processos de creació treballats en els centres educatius.