Oct 9

En marxa l’edició més metropolitana d’EN RESiDÈNCiA!

EN RESiDÈNCiA arriba a la seva 15a edició incorporant 24 instituts de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac

Dimarts 10 d’octubre, a les 16:30 h, la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació acollirà l’acte de presentació de la 15a edició amb tota la comunitat d’EN RESiDÈNCIA i alguns dels artistes que han participat en edicions anteriors com Domènec, Rodrigo Laviña, Martina Rogers i Xesca Salvà.

En aquest acte es presentarà l’edició 2023-2024 que ve carregada de novetats!
 

EN RESiDÈNCiA, un programa metropolità

Enguany, EN RESiDÈNCiA presenta la seva edició més metropolitana, ja que s’hi incorporen instituts de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Montcada i Reixac. La seva participació s’inscriu en el marc d’un acord de col·laboració amb el Consorci del Besòs.

En total, hi participaran 24 instituts, sis dels quals participen per primera vegada al programa. Es tracta de l’Institut Escola El Molí (Barcelona), l’Institut Escola Turó d’en Caritg (Badalona), l’Institut La Bastida (Santa Coloma de Gramenet), l’Institut La Ribera (Montcada i Reixac), l’Institut La Sedeta (Barcelona) i l’Institut Manuel Vázquez Montalban (Santa Adrià de Besòs).
 

Artistes, entitats mediadores i comunitats educatives uneixen forces

En aquesta edició participen un total de 24 instituts,  31 artistes, 44 docents, 15 equips de mediació i 410 alumnes d’ESO.

Com cada any, els equips de mediació s’encarregaran del comissariat i de la coordinació de cadascun dels processos de creació.

D’entre els diferents equipaments trobem entitats orientades a les interseccions entre educació i cultura com A Bao A Qu (amb qui es va idear conjuntament el programa entre 2008 i 2009), L’Afluent, Experimentem amb l’Art i Transductores; equips educatius de museus i centres culturals com la Fundació Joan Miró de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure; fàbriques de creació com Graner, Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, La Central del Circ, La Caldera, el Centre d’Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa i la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació; i finalment, espais independents com La Poderosa.

Et convidem a descobrir els i les protagonistes d’aquesta quinzena edició aquí.

Si vols conèixer a fons els i les artistes d’enguany i el procés de creació que desenvoluparan amb l’alumnat al llarg del curs, dona un cop d’ull al dossier del programa.