Dec 17

UN SISTEMA QUE S’ENSORRA ÉS UN SISTEMA QUE AVANÇA

Dos instituts EN RESiDÈNCiA assisteixen a la conferència performativa d’Aimar Pérez Galí presentada al MACBA en el marc del cicle Hacer Historia(s).

El passat 28 de novembre passat, el ballarí i coreògraf Aimar Pérez Galí va oferir a la Capella del MACBA Un sistema que s’ensorra és un sistema que avança, una reflexió crítica sobre les barreres físiques i afectives que establim en les nostres relacions amb els altres. L’acció va prendre com a punt de partida un text de l’activista nord-americà Jon Greenberg sobre l’aparició de la sida i la crisi social i cultural als EUA dels primers anys 80, un text que va inspirar una coreografia que parla d’allò altre com a font de coneixement del món i de nosaltres mateixos, de la importància d’escoltar el nostre propi cos i de comprendre’l per mitjà de la contemplació i de l’exercici conscient del tacte.

L’alumnat de dos instituts participants a EN RESiDÈNCiA 2019-2010, el Bernat Metge (amb residència de João Lima) i el Montserrat (amb residència de Søren Evinson), va assistir a la performance, presentada en el marc d’ Hacer Historia(s), cicle de dansa contemporània comissariat i dirigit per La Poderosa, una de les entitats mediadores d’EN RESiDÈNCiA. Després de la perfomance es va establir una intensa i extensa conversa en viu entre Aimar Pérez Galí (que havia participat a la 6a edició d’EN RESiDÈNCiA (2015-2016), amb alumnes de l’Institut Menéndez y Pelayo) i diversos alumnes del Bernat Metge i del Montserrat. I, a proposta de Noemí Peidró (docent de l’Institut Montserrat) l’intercanvi entre alumnes d’aquests dos centres es va allargar una estona més.

La invitació del MACBA i de La Poderosa a la conversa a partir d’ “Un sistema que s’ensorra és un sistema que avança” va fer possible una especial connexió entre els protagonistes (creadors, professors, alumnes, equips de mediació) de diversos processos de creació que es desenvolupen en paral·lel ara mateix, que també va comptar amb la presència de la creadora Isabel Barios, EN RESiDÈNCiA a l’institut Jaume Balmes, amb la mediació d’Experimentem amb l’Art. Continuarà..!