Mar 13

‘Sacude’ protagonitza la segona sessió de ‘Converses, processos de creació i moviment’ de Dansa. Quinzena metropolitana i EN RESiDÈNCiA

Alumnat i docents de l’Institut L’Alzina s’impliquen en l’espectacle de dansa aèria ‘Eufòria’

L’espai que ocupa un antic dipòsit de gas, al Parc de la Barceloneta, va ser l’escenari de l’assaig obert d’Eufòria, l’espectacle de la companyia de dansa vertical i aèria Sacude que havia d’inaugurar Dansa. Quinzena metropolitana. I aquesta presentació de procés va comptar amb la participació dels alumnes i docents de l’Institut L’Alzina EN RESiDÈNCiA amb Marc Artigau.

La participació de l’alumnat va ser activa: a més d’assistir als moviments i acrobàcies que els intèrprets, suspesos a l’aire, anaven executant al voltant d’una estructura rectangular –una mena de contenidor de mercaderies transparent–, els nois i les noies van sumar-se a la dansa a partir de la petita coreografia que la companyia els va proposar. D’aquesta manera, l’assaig obert es va convertir en una experiència col·lectiva vinculada a la creació contemporània i a les arts del moviment.

Abans i després de la sessió, el seu creador i director de la companyia Sacude, Samuel Delgado, va conversar amb els i les assistents per explicar-los amb tot detall quin havia estat el procés de creació d’Eufòria, un format d’arts escèniques nou per a bona part de l’alumnat. Delgado va respondre a totes les qüestions que li van plantejar els joves de L’Alzina, des de la fase de conceptualització de l’espectacle a l’assaig de les coreografies al terra, el pas a la paret i, finalment, la construcció de l’estructura que s’eleva una dotzena de metres amb l’ajuda d’una grua. Els alumnes, de la seva banda, van aportar el seu punt de vista sobre un muntatge que, com és habitual en l’art contemporani, no ha tancat encara el seu procés de creació.

Totes les actuacions previstes en el marc de Dansa. Quinzena metropolitana, que enguany arribava a la seva tercera edició, s’han hagut d’ajornar en aplicació de les mesures de prevenció vinculades amb la COVID-19, amb la intenció que es puguin reprogramar quan es recuperi la normalitat. Des d’EN RESiDÈNCiA es valoren molt positivament les dues accions realitzades en cooperació amb Dansa Quinzena Metropolitana (WhiCh i Eufòria, amb participació de tres grups EN RESiDÈNCiA). Seguirem...!