Jul 3

Presentacions EN RESIDÈNCIA 2018-2019

9 setmanes compartint els processos de creació de la 10a edició

Entre el 2 de maig i el 27 de juny han tingut lloc les accions de presentació pública de les obres i processos de creació de la 10a edició d’ EN RESiDÈNCiA 2018-2019. Durant 57 dies, diversos espais culturals i educatius de la ciutat han fet visibles les recerques, les preguntes i les propostes de les residències realitzades des de setembre de 2018 en 24 instituts públics d’educació secundària de Barcelona.

Una vegada més, les presentacions han tingut lloc en equipaments d’arreu de la ciutat. Des de teatres públics, com el Teatre Lliure i el Mercat de les Flors, fins a museus, com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el MACBA, el Born CCM o el Museu del Disseny de Barcelona; Fàbriques de creació (La Caldera Les Corts, Fabra i Coats, Sala Beckett); espais independents (La Poderosa, Antic Teatre), centres d’art (Fundació Joan Miró, Fundació Antoni Tàpies, Arts Santa Mònica) i galeries (Àngels Barcelona), espais joves (Boca Nord), sales de música en viu (Sala Vol) i llibreries (La Central de Mallorca, Llibreria Calders) o cinemes (Texas). I, quan el procés de creació ho ha exigit, als propis instituts (Barri Besòs, La Guineueta, Martí Pous i Príncep de Girona).

Algunes de les obres i processos presentats han tingut permanències i rèpliques. És el cas, per exemple, de ‘Fora de Lloc. Plaça de les Glòries: recorregut, gest i objecte’, de Mònica Planes EN RESiDÈNCiA al Juan Manuel Zafra, que es va poder visitar al Museu del Disseny fins al 6 de juny; de “Van portar a les meves platges un món entre les urpes del lleó”, d’Adrian Schindler EN RESiDÈNCiA al Verdaguer, exposada al Born CCM fins el 10 de juny; o de ‘No ho diguis a ningú’, de Mercè Soler EN RESiDÈNCiA al Menéndez y Pelayo, presentada al MNAC el 28 de maig i que es podrà visitar fins a l’1 de setembre.

En l’àmbit de les arts en viu, “Atemptat contra l’elegància”, creada per En diciembre EN RESiDÈNCiA al Joan Fuster, va ser presentada de nou en el marc de la 1a Fira d’Art, Creació i Cultura Popular Comunitària (FACC & COM), el 21 de juny. I, entre les produccions formalitzades en audiovisual, Soroll de màquina estèril, resultant de la residència de Fito Conesa a l’Institut Príncep de Girona, es va tornar a projectar el passat 27 de juny als cinemes Texas.

Durant 9 setmanes, EN RESiDÈNCiA s’ha fet visible a tota la ciutat, convocant la “comunitat” del programa (docents, creadors, equips de mediació, joves participants, famílies, seguidors....) i a públic interessat pels processos de creació realitzats en context educatiu. I ja anem posant en marxa la 11a edició (2019-2020).