May 17

“Orgull de classe”, una presentació en clau de poesia

La poesia ha estat el fil conductor de les residències dels creadors Maria Arnal, Anna Pantinat i Martí Sales en els instituts Milà i Fontanals, Josep Comas i Solà i Narcís Monturiol. Per aquest motiu, la presentació de les tres residències, realitzada de forma conjunta i sota el nom d’ “Orgull de classe”, ha format part del programa de Barcelona Poesia 2018. La codirectora del festival, Mireia Calafell, ha destacat aquesta iniciativa en una entrevista recent, com a una proposta innovadora per apropar la poesia als més joves.

“Orgull de classe” s’ha presentat a Fabra i Coats - Fàbrica de creació, aquest passat dimarts 15 de maig. Un espectacle inèdit i atrevit que barreja melodies, textos, imatges i jocs i que posa punt i final a nou mesos de processos de creació i experimentació en el marc de la novena edició del programa EN RESiDÈNCiA.

El diari La Vanguardia i el web de Barcelona Poesia s’han fet ressò de la presentació ”Orgull de classe” i n’han publicat cròniques molt positives, que posen en valor la transcendència d’incorporar el procés creatiu dins el currículum disciplinar dels instituts, objectiu EN RESiDÈNCiA des de la seva primera edició ara fa nou anys.

"Crónicas de Orgull de Classe"
Toca Poesia
Miriam Cano, Jornada

La colaboración
Jordi Balló, La Vanguardia