Jan 20

‘Nacer de un trámite’ de Bruno Ollé EN RESiDÈNCiA a l’Institut Narcís Monturiol es presenta a Can Framis (Fundació Vila Casas)

L'obra, creada en el marc de la 10a edició d'EN RESiDÈNCiA, romandrà exposada fins al 2 de febrer

El proper dilluns 27 de gener, el Museu Can Framis presentarà ‘Nacer de un tràmite’, resultat del procés de creació de Bruno Ollé i alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Narcís Monturiol en la 10 edició d’EN RESiDÈNCiA.

‘Nacer de un trámite’ sorgeix de la trobada de dos universos, el de Bruno Ollé i el del grup de joves del Narcís Monturiol que, al llarg de tot el curs 2018-2019, van estar treballant plegats. A partir del desconcert d’aquesta trobada i del propi procés de creació, els joves inicien un camí de descoberta i introspecció. En un inici, el procés parteix en certa mesura de la falta de convenciment però alhora, i paradoxalment, fent una aposta pel marc de treball en comú. D’aquesta duplicitat, els alumnes i l’artista s’adonen que, malgrat estan realitzant una sèrie de gestos i accions estranys i aparentment desproveïts d’un significat, alhora també estan generant alguna cosa conjunta i que pot tenir, potser, un nou sentit.

És en aquest moment que neix la proposta final i alhora també el títol de l’obra: uns estendards indesxifrables realitzats a partir de pensaments i idees compartides que els alumnes han anat formulant en converses, qüestionaris i diversos treballs de text. Aquests estendards són passejats pels propis alumnes pel barri de Montbau, en diversos recorreguts conjunts. Així, els estendards són per una banda la voluntat de comunicació i alhora la dificultat o la gran distància per a la comprensió.

El Museu Can Framis és un espai expositiu de la Fundació Vila Casas dedicat a la pintura contemporània. L’exposició ‘Nacer de un trámite’, que es podrà visitar fins al 2 de febrer, és una ressonància d’una de les residències realitzades el curs passat, la continuïtat del procés desenvolupat per Bruno Ollé al Narcís Monturiol.