Dec 5

LA RESiDÈNCiA DE BEA FERNÁNDEZ A L’INSTITUT PEDRALBES, EN UN NOU REPORTATGE DE BETEVÉ

La televisió pública de Barcelona se centra en el procés de creació de la coreògrafa i un grup d’alumnes 4rt d’ESO, amb la mediació de La Caldera.

Per a la ballarina, coreògrafa i curadora Bea Fernández, prendre consciència del cos i situar-lo al centre de les relacions humanes és fonamental en un moment com l’actual, en què la tecnologia permet comunicar-se, relacionar-se, a distància i a través de dispositius artificials.  Per això, el treball que desenvolupa amb el grup d’alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Pedralbes –centre de nova creació nascut de la unió de dos instituts veïns, el Joan Boscà i l'Ausiàs March– en el marc de l’11a edició d’EN RESiDÈNCiA es basa en el contacte, en l’experimentació i en la percepció del cos. En l’alliberament i la confiança en un mateix i en els altres. Així ho reflecteix el reportatge que betevé va emetre el passat 4 de novembre i que reconeix, una vegada més, la rellevància que els creadors i les creadores realitzin processos de creació amb alumnes i docents dels instituts públics de la ciutat.

El reportatge va donar veu a l’artista, però també als joves participants, que van destacar alguns valors i elements que estan descobrint en aquest procés de creació –“ens ajuda a conèixer millor el nostre propi cos”, diu una de les participants– i a Òscar Dasí, director de La Caldera, la Fàbrica de Creació que està acompanyant Bea Fernández EN RESiDÈNCiA a l’institut Pedralbes. Dasí assegura que l’experiència ajuda els nois i les noies a accedir a estats de percepció que creen relacions de cura i de comunitat.

Betevé ha estat sempre molt a prop d’EN RESiDÈNCiA, com demostren reportatges com que el passat mes d’abril va dedicar al desè aniversari del programa o el que va emetre amb motiu de la primera residència d’experimentació musical i recerca sonora, a càrrec de ZA! EN RESiDÈNCiA a l’Institut Menéndez y Pelayo (7a edició, 2015-2016).