Jun 5

Fluffy disk: un joc cooperatiu obert al públic

La proposta de  nyam-nyam EN RESiDÈNCiA a l’Institut Barri Besòs obre l’agenda de presentacions del curs 2019-2020

L’agenda de presentacions de les creacions EN RESiDÈNCiA 2019-2020 s’ha obert amb la proposta ideada conjuntament pel col·lectiu nyam-nyam, alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Barri Besòs i docents, un joc cooperatiu per entrellaçar textos i imatges que les persones participants guarden als seus dispositius digitals i altres materials generats a partir del projecte.

Fluffy disk és una app que permet crear relats infinits i imprevisibles a partir d’arxius col·lectius, un joc elàstic en el qual poden participar persones de totes les edats, de manera individual o en grup. N’hi ha prou amb connectar-se a aquest enllaç, consultar-hi les regles i anar seguint les instruccions que anirem trobant a mesura que avancem en la proposta. L’objectiu és veure, viure, imaginar i crear relacions entre les imatges, però també reflexionar sobre els múltiples sentits que trobem en fotografies pròpies que, en aparença, només en tenen un; sentits nous que s’aconsegueixen relacionant-les amb d’altres, en contextos diversos i inesperats. 

Fluffy disk és el resultat d’un procés d’experimentació i aprenentatge al voltant de la cuina i del teatre, a través del qual han sorgit reflexions sobre la sobirania alimentària i la tecnològica. D’aquí que s’hagi creat un joc en el qual la persona jugadora, d’una banda, avança a través de pantalles fins a arribar al punt final (com és habitual en els videojocs); i, d’una altra, es formula preguntes sobre l’ús de les imatges privades en entorns oberts i comuns i les implicacions que això comporta. A Fluffy disk, aquesta última qüestió queda resolta: les imatges que s’utilitzen en el joc no seran guardades per part de l’aplicació i, per tant, no s’usaran mai en cap altre context.

El procés de creació de nyamnyam EN RESiDÈNCiA a l’Institut Barri Besòs ha estat comissariat i coordinadt per l’equip educatiu del MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Podeu visitar el seu diari en aquest enllaç.