Apr 5

AQUÍ HEM TROBAT UN ESPAI PER PENSAR

L’exposició dels deu anys d’EN RESiDÈNCiA, a Fabra i Coats

Deu anys de creació als instituts, de recerca i d’experimentació a l’entorn de les arts escèniques, plàstiques o visuals, de la música, de la poesia. Deu anys de treball compatit entre artistes, alumnes i docents de centres públics de secundària de Barcelona. EN RESiDÈNCiA, el programa de l’Institut de Cultura i del Consorci d’Educació que porta els creadors i les creadores als instituts de la ciutat, celebra deu anys amb una agenda d’activitats tan estimulant i engrescadora com el mateix projecte.

Una agenda que s’obre aquest mes amb Aquí hem trobat un espai per pensar, l’exposició que acull el Centre d’Art Contemporani de Barcelona – Fabra i Coats del 12 d’abril al 30 de juny, i que reuneix els setanta-set projectes realitzats en les nou primeres edicions d’EN RESiDÈNCiA. Una mostra viva, orgànica que, en consonància amb els valors del projecte, va més enllà de l’exhibició dels processos de creació: Aquí hem trobat un espai per pensar fa present les recerques, preguntes, impulsos i desigs que s’amaguen rere les obres realitzades.

La inauguració, que tindrà lloc l’11 d’abril (18 a 20 h), comptarà amb accions de creadors/ores i alumnes participants en diverses edicions d’EN RESiDÈNCiA: Marc Larré i estudiants de l’Institut Joan Boscà conversaran entorn del seu projecte CONTACTES; Constanza Brncic i alumnes de l’Institut Josep Comas i Solà faran un tast de Dansa, música i llum, el projecte de dansa que estan creant aquest mateix curs; Mariona Moncunill i alumnes de l’Institut Juan Manuel Zafra conversaran sobre De sis a sis. Allò que no es veu; Alícia Casadesús, Antoni Clapés i alumnes de l’Institut Jaume Balmes oferiran el recital poètic Enfilalls; Pep Vidal i alumnes de l’Institut Escola Costa i Llobera conversaran sobre el projecte La cabana LAMBEGBPAOLTJRI i el seu procés de creació; Ana Garcia-Pineda i alumnes de l’Institut Doctor Puigvert conversaran en el marc de la seva obra No necesitas una apisonadora cuando tu lógica es aplastante; Maria Arnal i alumnes de l’Institut Milà i Fontanals interpretaran el recital de textos i músiques Orgull de classe, presentat en el marc de Barcelona Poesia 2018; Laia Estruch i alumnes de l’Institut Juan Manuel Zafra es lliuraran a la performance Playground Scene, i Domènec amb alumnes de l’institut Josep Serrat i Bonastre conversaran sobre la instal·lació Veïns, cases, carrers i places. Una tarda de poesia, dansa, performance i, sobretot, de conversa amb els artistes, docents i els nois i les noies que han participat en les nou primeres edicions d’EN RESiDÈNCiA. Un espai per pensar.