May 17

EN RESiDÈNCiA a l’Institut Escola Antaviana, protagonista d’un reportatge

El Diari de l’Educació fa visible el procés de creació de Nora Ancarola i Marga Ximénez i els alumnes del centre

Les artistes visuals Nora Ancarola i Marga Ximénez porten més de dues dècades col·laborant professionalment. Poc s’imaginaven, però, que una de les experiències més enriquidores en què anaven a col·laborar seria la residència que han fet aquest curs a l’Institut Escola Antaviana. Transformem el plom. Moments plata és el nom del projecte ideat juntament amb un grup de nois i noies del centre, dinou en total, que s’han capbussat en el món de la creació contemporània de la mà de dues mestres.

Ancarola i Ximénez els han fet veure que el treball artístic demana un temps d’observació i de reflexió, d’una preparació prèvia imprescindible per abordar la creació de qualsevol obra. I l’obra creada pels alumnes de l’Antaviana no només els ha fet observar i reflexionar, sinó que els ha convidat també a buscar complicitats amb altres persones del seu entorn. Per transformar el plom en plata (és a dir, convertir moments durs en altres de feliços), creadores i alumnes van triar teles i peces de roba que havien de cosir... I les costureres de l’Associació de Veïns i Veïnes de Roquetes els van ensenyar a enfilar l’agulla i fer uns repunts. Al reportatge del Diari de l’Educació, un dels alumnes reconeix que mai abans havia participat en un treball col·lectiu, en què un grup de gent es reparteix la feina i s’involucra en tot el procés. Una experiència única i irrepetible, com apunta una altra estudiant, que els nois i noies han intentat aprofitar al màxim.

La instal·lació Transformar el plom. Moments plata es presentarà dimarts 21 de maig, a les 19 h, a l’Ars Santa Mònica, on es podrà veure fins al 26 de maig.